LISTAG ile temasa gecin

SİZİNLE NASIL TANIŞABİLİRİZ?

Çocuğunuz, kardeşiniz veya herhangi bir yakınınız LGBTİ+ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel,  Trans, İnterseks) ise ve desteğe ihtiyaç duyuyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yaşadığımız sorunları birlikte çözmek ve deneyimlerinizi paylaşarak birbirimizden öğrenmek için sizinle tanışmak istiyoruz.

Destek için

Danışma Hattımız
0546 484 82 85
destek@listag.org

Danışma hattımızı 10:00-19:00 saatleri arasında arayabilirsiniz.

1- CETAD Uzmanlarıyla Düzenlenen Aylık Toplantılar

Istanbul’da CETAD’dan (Cinsel Egitim Tedavi ve Araştırma Deneği) gönüllü psikiyatrların ve psikologların desteğiyle her ayın ilk haftası Perşembe akşamı 17.30’da İstanbul / Şişli’de CETAD merkezinde bilgilendirme ve paylaşım toplantıları düzenliyoruz. Toplantılarımız sadece ailesinde eşcinsel, biseksüel, trans veya interseks olduğunu öğrenen bireylere açıktır ve ücretsizdir. Ankara ve İzmir Aile Grupları da CETAD eğitimi almış uzmanlar eşliğinde toplantılar düzenlenmektedir. Hem İstanbul’daki toplantıya katılım için hem de diğer illerdeki toplantıların yerini ve zamanını teyit etmek için lütfen bizi arayınız:

İSTANBUL

Her ayın ilk Perşembe günü 17:30’da Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nde

Katılım için lütfen 0 546 484 82 85 nolu LİSTAG Danışma Hattı’nı arayınız.

ANKARA

Her ayın ilk Salı günü 18:00’da Türkiye Psikiyatri Derneği Ankara Genel Merkezi’nde

Katılım için lütfen 0 537 461 88 08 nolu Gökkuşağı Aile Grubu Danışma Hattı’nı arayınız.

İZMİR

Her ayın ilk Perşembe günü 17:00’da Türkiye Psikiyatri Derneği İzmir Şubesi’nde

Katılım için lütfen 0 538 683 46 72 nolu Izmir Aile Grubu Danışma Hattı’nı arayınız.

2- Haftalık Planlama Toplantıları

Grubumuz her cumartesi günü, haftalık çalışma programını oluşturmak için bir araya geliyor. Bu toplantılarda hem birbirimizle deneyimlerimizi konuşuyor hem de bizimle yeni iletişime geçmiş ebeveynlerle tanışıyoruz.

3- Aile Yemekleri

Ayda bir kez de içimizden birinin evinde çocuklarımız ve yakınlarımızla beraber yemekli davetler düzenliyoruz. Bu yemeklerde yaşadığımız sıkıntıları paylaşırken; çocuklarımızın durumu dolayısıyla yargılanmayacağımızı bilmenin güveniyle, hep birlikte iyi vakit geçiriyoruz. Hepimizin evde hazırlayıp getirdiklerimizle, yaptığımız ücretsiz davetlerimizin tarihini ve yerini öğrenmek için de bizi arayabilirsiniz.

59 Comments on “SİZİNLE NASIL TANIŞABİLİRİZ?

  1. merhaba ben 8.sınıfa gidiyorum 13 yaşındayım erkeğim ve eşcinselim. Benimle sürekli dalga geçiyorlar lakap takıp vuruyolar. Arkadaşlarım olmadan asla sınıfımdan dışarı çıkamıyorum çünkü arkadaşlarım olmadığı zamanda benimle daha çok dalga geçiyolar. Vuracak gücüm olmadığı için sürekli bana sataşıyorlar ne yapacağımı bilmiyorum. Bazen sınıftan çıkmama bile gerek kalmıyor sınıfa giriyolar arkadaşlarım da doğal olarak her saniye yanımda olamıyolar. Psikologa gittim ama anlatamadım çünkü aileme anlatır diye korktum. Ailem maalesef homofobik ve böyle bir şey olduğunu duyunca bana çok kızacaklar ve soğuk davranacaklar buna eminim. Bazen kendileri de söylüyorlar biraz erkeklerle arkadaşlık kur, niye hiç erkek arkadaşın yok, biraz erkek ol gibi şeyler. Bunu söyleyecek kimsem yok. Ben söyleyemediğim için arkadaşlarım benimle sürekli dalga geçtiklerini 2 öğretmene söyledi ama 2 öğretmen de hiçbir şey yapmadı, bakarız deyip başından sağdı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Okuldaki zorbalardan bıktım. Artık bi yere yazma gereği duydum. İnternette biraz lgbti türkiye diye araştırdığımda sizi buldum. Lütfen çözüm bulun, zorbalığa sadece liseliler ve üniversiteliler maruz kalmıyor. Okula başladığımdan beri böyle oldu bu.

  2. Merhabalar ben henüz 17 yaşındayım ve kendimi kadın gibi hissediyorum aileme eşcinsel olarak açıldım ve gerçekten çok zor günler geçirdim şu anda ailemle yaşıyorum ve her geçen gün daha da zorlaşıyor artık içimde ki kadın sessiz çığlıklarla sesini duyurmaya çalışıyor ama imkani yok ailem özellikle babam buna asla izin vermez zaten eşcinsel olduğumu öğrendikleri zamanda kimsenin öğrenmemesini istemişlerdi sizce üniversiteyi kazanıp kendi paramı kazanmaya başladıktan sonramı açılmalıyım ne yapmalıyım gerçekten çok zor zamanlardayım cevaplarsanız çok sevinirim.

    • Merhaba,

      Genellikle gözlemlediğimiz şey, aile eğer sabit fikirli ve direnç gösteren bir aile ise aynı evde yaşarken çocuklar çok zorluk çekebiliyor. Dolayısıyla galiba kendi maddi bağımsızlığını kazandıktan sonra açılmak daha mantıklı bir zaman olabiliyor. Ama yine de en doğru zamanı sen bilirsin. Ailene bizden bahsedebilirsin, Benim Çocuğum belgeselimizi izlemek de onlara iyi gelebilir. Bir de Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nde uzman psikiyatr ve psikologlar eşliğinde tamamen ücretsiz olarak ailelerle yapılan dayanışma toplantlarımız oluyor her ay, Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir’de. Bunlardan birine gelebilirlerse açılma kısmı çok daha kolay geçecektir. Bununla ilgili bilgiyi 0 546 484 82 85 numaralı danışma hattımızdan alabilirsin, ailen de arayabilir bu numarayı, cevaplayan kişi bir annemiz olacaktır ve size yardımcı olacaktır.

      Umarım her şey gönlünce olur…

      Sevgiler,
      Başak

  3. Merhabalar. Küçük yaşta yaşadığım bir deneyimden dolayı şu an farklı duygular hissediyorum. Bunu kiminle paylaşabilirim? Anneme anlatamıyorum ama beni anne gibi dinleyebilecek birisini bulmalıyım yoksa bu benimle sonsuza kadar gidecek. Telefon numarasını aradığımızda kim çıkıyor karşımıza? Teşekkür ederim.

    • Merhaba

      Biz LGBTI’ilerin ebeveynlerine ve diger aile uyelerine destek oluyoruz.

      Siz dogrudan LGBTI derneklwrine ulasip akran destegi alabilirsiniz:

      Lambdaistanbul Danisma Hatti

      Tel:
      0549 490 90 72

      Danışma E-posta:
      danismalambdaistanbul.org

      Çalışma Saatleri:
      Cumartesi ve Pazar günleri 5 – 7 arası

  4. Anneme eşcinsel olduğumu söyledim ve beni kabul etmiyor bana (erkek) sevgili bulmaya çalışıyo.Doktora götürdü.Doktor hasta değil dedi ve başka doktora götürücek.Ne yapmalıyım yardımcı olun sizi arattırsam konuşur musunuz yardımcı olur musunuz?

  5. Merhaba, ben annem ve üvey babamla yaşıyorum. Aile içinde zaten bana karşı daha önce yaptığım şeylerden dolayı tepki var. Bu yüzden anneme lezbiyen olduğumu nasıl açıklamam gerek bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

    • Merhaba Tuana,

      Açıkçası bunun bir formülü yok. Dolayısıyla kendini açıklamaya en hazır hissettiğin zaman en doğrusu olacaktır. Belki öncesinde Benim Çocuğum belgeselimizi izletmek işini kolaylaştırabilir. Sonrasında ihtiyaç duyarsa 0 546 484 82 85 numaralı danışma hattımızı arayabilir annen. Bir de listag.org adresimizin Documents kısmından ilgili kitapçığımızın çıktısını annenin okumasını sağlaman da annenin bilgilenip rahatlamasını sağlayacaktır.

      Sevgiler,
      LİSTAG adına Başak

  6. Merhaba ailem dine düşkündür escinsel oldugumu soyledigimde hep önüme Allah katinda günah bu diyolar ve bu konudada cok kati davraniyolar bu konuda napabilirm onlara nasl cevap vermem gerekiyor nasil ikna edicem onlari ?

    • Merhaba Seylin,

      Cinsel yönelim, bir tercih değil yaradılıştır. Esasında birçok dindar aile de bu gerçeğin kabulüyle çocuklarının cinsel yönelimi ile ilgili bir sorun yaşamıyor. Dilersen annen 0 546 484 82 85 nolu LİSTAG Danışma Hattı’nı arayabilir ve telefona çıkacak annemiz de ona bilgi verip rahatlamasına yardımcı olabilir.

      Umarım bir an önce her şey yoluna girer 🙂

      Sevgiler,

      Listag adına Başak

  7. Daha önce yazdım ama geri dönüş yapmadınız bir kere daha söylüyorum bakın çok zor durumdayım her gün eziyet gibi geliyor artık tahammül edemiyorum erkek bedeninde kadın olmaya çevrem evlilik dışı heteroseksüelliği bile hoş karşılamıyorken onlara nasıl açılabilirim evden kaçmaya kalksam gidecek yerim de yok hormon tedavisi ameliyat vs. karşılayacak param da yok lütfen yardım eli uzatın bana! (İnşallah okursunuz uzun oldu)

  8. Merhaba ben 18 yasında bi kızım annem kızlardan hoslandıgımı ogrenip bana lezbiyen kavramınk taktı ve benden bu konuda uzaklastı.Ozel nedenlerden dolayı anlamak istemiyor.Bu durumda bile bu kadar tepki gosterdiginden trans oldugumu soyleyemiyorum.Ne yapmam lazım?

    • Merhaba,

      Annene biraz zaman tanıman ve bu süre zarfında da bilgilenmesini sağlaman en güzel yol olacaktır. Sabırla yol göstereceğiz, hemen bir değişim görmektense zamanla kendini gösterecek bir değişim bekleyeceğiz.

      Öncelikle “Benim Çocuğum” belgeselimizi izletebilirsin. Belgeselimizde çocukları, gey, lezbiyen ve trans olan ailelerimiz deneyimlerini anlatıyorlar. İlk duydukları ya da sezdikleri anda neler hissettiklerini ve duygusal olarak hangi aşamalardan geçtiklerini paylaşıyorlar. En sonunda görüyoruz ki ailelerimizin hepsi, senin annenin şu anki durumuna benzer psikolojik durumlardan geçtikleri halde bilgilendikten ve başka ailelerle bir araya gelip yalnız olmadıklarını gördükten sonra kabul sürecine geçip, evlatlarını olduğu gibi benimsiyorlar. Annen için önemli bir materyal olacaktır. Filmimizi D&R’lardan veya http://www.benimcocugumbelgeseli.com adresinde sayfanın sağ tarafında bulunan filmi izle linkinden edinebilirsin. Sonrasında ise danışma hattımızı aramaya ikna edersen, telefonu açan annemiz kendisini gerekli yerlere yönlendirecek ve daha iyi hissetmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte listag.org adresinden dokümanlar sekmesine tıklayıp, oradan “ilk adım” ve “ben bir transeksüel annesiyim” kitapçığımızı indirip çıktısını alarak ortalarda bir yere bırakabilirsin, sen evde yokken bu kitapçıkları okuyacaktır.

      Her ihtimale karşı, danışma hattımızın numarasını da paylaşayım: 0 546 484 82 85

      Merak etme, sevgi her engeli aşar, her şey yoluna girecek buna inan 🙂

      Sevgiler,

      Listag adına Başak