Οι γονείς των ΛΟΑΤ ατόμων στην Τουρκία χρειάζονται την υποστήριξή σου!

«Δεν υπήρχε χώρος για το παιδί μου σε αυτόν τον  απέραντο κόσμο;»

Melek Okan – Μητέρα της Irem, μιας τρανς γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια το 2010 στην Προύσα της Τουρκίας

Εμείς, οι οικογένειες των λεσβιών, των γκέι, μπάι και τρανς ατόμων της Τουρκίας, συμμετέχουμε στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το παιδί μου», που έχει ως θέμα τις προσωπικές μας ιστορίες και την ιστορία της συλλογικότητας LISTAG (Οικογένειες ΛΟΑΤ ατόμων της Ιστάμπουλ), η οποία δημιουργήθηκε το 2008. Για να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου.

Αν θέλεις να ενισχύσεις την προσπάθειά μας μπορείς να επισκεφθείς τον ιστότοπο www.listagfilm.com και να κάνεις κλικ πάνω στο κουμπί IndieGoGo. Εκεί θα δεις το τρέιλερ της ταινίας και, ενισχύοντας οικονομικά το εγχείρημα, θα μας βοηθήσεις να πραγματοποιήσουμε το όνειρo του να μοιραστούμε τις ιστορίες μας μαζί σου. Το μέγεθος της χορηγίας δεν έχει σημασία- όσο μικρό κι αν είναι το ποσό έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς επειδή θέλουμε να βρίσκεται και το δικό σου όνομα ανάμεσα στους υποστηρικτές και τις υποστηρίκτριες του εγχειρήματός μας.

Από τον Ιανουάριο του 2008, ως μέλη της οργάνωσης LISTAG, συναντιόμαστε συχνά και δίνουμε συνεντεύξεις τύπου που έχουν σκοπό τόσο την ενημέρωση σχετικά με την ομοφοβία και την τρανσφοβία, όσο και την υποστήριξη περισσότερων οικογενειών με αντίστοιχες, με τις δικές μας, εμπειρίες. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό… Αισθανθήκαμε την ανάγκη να φτιάξουμε αυτό το ντοκιμαντέρ επειδή είναι πολύ σημαντικό να μας ακούσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι μέσα σε αυτή την ομοφοβική και τρανσφοβική κοινωνία όπου συχνά οι φωνές μας δεν ακούγονται. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει και δεν καταλαβαίνει τι δυσκολίες έχουμε αντιμετωπίσει και κυρίως αγνοεί την κατάσταση. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να ακουστεί η φωνή μας. Πρέπει να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι για τις δυσκολίες που συναντούν τα παιδιά μας σε αυτό το μέρος του πλανήτη. Και χρειάζεται επίσης να ακουστεί πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός! Θεωρούμε ότι αν μιλήσουμε ως γονείς είναι πιο εύκολο για πολλούς ανθρώπους να καταλάβουν τι θα συμβεί αν μια μέρα τα παιδιά τους τούς αποκαλύψουν ότι είναι ΛΟΑΤ.

Πέρυσι, μετά από ομιλία μας σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Can Candan μας πρότεινε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την LISTAG. Όπως, ίσως, μπορείς να φανταστείς δεν μας είναι εύκολο να εμφανιστούμε μπροστά στην κάμερα ως γονείς ΛΟΑΤ ατόμων, σε μια κοινωνία τόσο ομοφοβική και τρανσφοβική όπου τα παιδιά μας παλεύουν ακόμη και για να εκφράσουν την σεξουαλική τους ταυτότητα. Αλλά τώρα, παρόλαυτα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Εμείς, 5 μητέρες και 2 πατέρες από την LISTAG, απευθυνόμαστε σ’ εσένα και σ’ όλον τον κόσμο, με το πρόσωπο, την φωνή και την ψυχή μας και λέμε: «το παιδί μου είναι ομοφυλόφιλος», «το παιδί μου είναι τρανς». Τι δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και ακόμα αντιμετωπίζουμε; Πώς φτάσαμε να μιλάμε μπροστά στην κάμερα; Πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι και τι άλλο θέλουμε να κάνουμε; Όλα αυτά παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ -αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις στη χώρα μας μία ταινία σχετικά με τα ΛΟΑΤ ζητήματα. Για αυτό χρειαζόμαστε την ενίσχυσή σου! Για να προχωρήσουμε το εγχείρημα και να ακουστεί η φωνή μας.

Σε προσκαλούμε να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.listagfilm.com

Ελπίζουμε στην υποστήριξή σου! Ας αλλάξουμε τα πράγματα!

LISTAG (Οικογένειες ΛΟΑΤ ατόμων στην Ιστανμπουλ)

www.listag.wordpress.com

Bir Cevap Yazın